EXPLORER

Höga Kusten Winter Hike – EXPLORER är ett häftigt äventyr och vandring där du får uppleva världsarvet Höga Kustens höjdpunkter, lära dig något nytt av Sveriges ledande friluftsföretag och umgås med likasinnade.

Under EXPLORER kommer vi först gå igenom grunderna för friluftsliv på vintern innan vi tar bussar från FriluftsByn ut i Världasrvet. Vi inleder vi med att slå upp våra medhavda tält och gör iordning vårt basläger där vi kommer sova i två nätter. Därefter väntar fantastisk vacker vandring där vi även möter upp EXPEDITION gruppen då och då. Äventyret avslutas på toppen av Skuleberget och därefter väntar en härlig after-hike i FriluftsByn.

VANDRINGEN >>

EXPLORER inleder med att göra ett basläger med medhavda tält. Därefter ger vi oss ut på dagsturer och upplever några av världsarvets höjdpunkter.

NATTLÄGREN >>

Vi gör ett basläger vid Kälsviken där vi sover två nätter. Den andra natten får vi sällskap av EXPEDITION gruppen.

KURSERNA >>

Sveriges ledande friluftsföretag finns på plats för att se till att även du som mer eller mindre total nybörjare kan följa med ut.

GEMENSKAPEN >>

Du vandrar i egen takt tillsammans med likasinnade från hela världen. För de flesta är det här första gången man vandrar med snöskor och vintertältar.

Tack vare EXPLORER så finns det möjlighet att uppleva ett storslaget äventyr utan att bära lika tungt som EXPEDITION. Efter att gjort ett basläger vid kusten ger vi oss ut på dagsturer med mindre packning (förstärkningsplagg, friluftskök och mat) och upplever några av Världsarvets absoluta höjdpunkter.

PROGRAM
EXPLORER

Höga Kusten Winter Hike EXPLORER börjar Torsdag klockan 09:00 och du beräknas vara tillbaka i FriluftsByn Lördag kring 15:00. De flesta kommer dock redan Onsdag och stannar kvar för After-Hike samt åker hemöver på Söndag. Du hittar mer detaljerad information här:
Program Höga Kusten Winter Hike >>

ONSDAG

De flesta anländer redan torsdag för att umgås och vara på plats redan innan äventyret drar igång på fredag. Många bor i tält för att få lite rutin och kunna ställa frågor på fredagen innan vi ger oss ut, andra bokar en stuga.

TORSDAG

På förmiddagen går vi igenom grunderna för vinteräventyr innan vi tar bussen till starten av vandringen vid Entré Syd. Vi slår upp tälten och ger oss sedan ut på en makalöst vacker vandring innan vi ansluter till EXPEDITION för att träffa Naturkompaniets experter. Därefter slår vi på pannlamporna och vandrar tillbaka till vårt nattläger.
Frukost: Finns att köpa i Friluftsbyn
Lunch: Lagad i FriluftsByn
Middag: Frystorkad

FREDAG

Vi vaknar upp du kan ta det relativt lugnt innan vi ger oss av för eldworkshop med Gränsfors Bruk. Därefter vandrar vi över Stampberget innan vi återvänder till vårt nattläger i Kälsviken där även EXPEDITION har sin andra natt. Den som vill prova isbad kommer få hjälp av Woolpower.
Frukost: Frystorkad
Lunch: Frystorkad
Middag: Lagad vid nattläger

LÖRDAG

Idag ger vi oss tillbaka mot civilisationen. Du får hjälp med transport av tält och sovsäck till FriluftsByn innan du vandrar mot målgång på toppen av Skuleberget. Efter lite skönt häng i Toppstugan vandrar vi till FriluftsByn för att fira våra bedrifter på After-Hike.  är det dags att ge sig ner till FriluftsByn för en skön dusch och After-Hike med levande musik.
Frukost: Frystorkad
Lunch: Frystorkad
Middag: Finns att köpa på After-Hike

SÖNDAG

Söndag brukar vara riktigt skön. Man vaknar upp och det finns frukost att köpa i Vardagsrummet. En efter en brukar tillslut dra sig hemöver och det blir en del ”vi ses igen” innan det förmodligen är dags även för dig.
Frukost: Finns att köpa i FriluftsByn.

FÖLJ MED PÅ ÄVENTYR!

Välj mellan EXPEDITION och EXPLORER. Har du svårt att få med vännerna? Kolla in det här:
Kom själv, vandra med nya vänner >>

MAKALÖS NATUR

Under tre dagar vandrar vi genom Höga Kustens höjdpunkter. Här hittar du platserna du kommer få uppleva.

LÄR DIG NÅGOT NYTT

Vi bjuder in Sveriges främsta friluftsföretag för att dela med sig av sina kunskaper. Dessa kommer vintern 2022.

SKÖN GEMENSKAP

Förkväll med mingel, is-bad, After-Hike och mycket mer. Tänk dig en vandrande friluftsfestival. Här är hållpunkterna.

HÄRLIGT LÄGERLIV

 Vi gör gemensamma läger, vilar upp och lite och hänger vid eldarna. Det här blir en riktigt häftig upplevelse.