FÖLJ MED PÅ ÄVENTYR!

Det finns många anledningar till att Höga Kusten Winter Hike har blivit Världens största vintervandring. Den mäktiga naturen och det härliga hänget är de främsta anledningarna till att många väljer att återkomma. Så ta med dig vännerna eller familjen på ett äventyr ni kommer berätta historier om i flera år framöver.

Klurigt att få med vännerna? Ja men kom och upplev gemenskapen med alla andra som dyker upp själva. Förmodligen kommer du åka hem med nya bekantskaper. Det här är ett riktigt härligt äventyr.

Äventyret börjar på torsdag och avslutas på lördag men de allra flesta anländer redan på onsdag och stannar till söndag för att delta i förkvällen och after-hike.

När du anmäler dig anger du om du vill följa med på EXPEDITION eller EXPLORER. Det som skiljer grupperna åt är att under EXPEDITION bär du med dig din utrustning under hela äventyret och sover vid två olika nattläger medan du under EXPLORER gör ett basläger och gör dagsturer. Båda grupperna möts under förkväll, kurserna och seminarierna, vid det andra nattlägret och vid målgång samt after-hike.

När: 8:e - 10:e Feb 2024.
Anmälan  All info här: Anmälan >>
Vad ingår: Makalös naturupplevelse och underbar gemenskap. Tältplats i FriluftsByn innan och efter äventyret. Busstransport till Skuleskogens Nationalpark, lån av Snöskor TSL 325 Escape Easy, karta, utbildning "Introduktion till Friluftsliv på Vintern", seminarier av Sveriges ledande friluftsföretag, sju måltider under vandringen, guider, diplom för genomförande, Outdoor Collective mösa (Värde 350 kr) samt after-hike med trubadur.
Pris: 2 990 kr - Barn (under 18 år) 1 490 kr
Anmälan: Öppnar Sön 29:e Oktober 1500
OBS!: Anmäl dig  innan 30:e November och få 500 kr rabatt på din anmälan och delta för endast 2490 kr.

ANMÄLAN HÖGA KUSTEN WINTER HIKE >>

DET HÄR FIXAR DU

Klart du ska följa med på äventyr. Börja med att anmäla dig. Sedan går du med i deltagargruppen där vi kör lite löpande uppdateringar. Det kan vara klokt att planera resa och boende i tid. I deltagargruppen samordnar man själv samåkning och det finns även de som erbjuder bädd i delat boende. Se även över din utrustning. Om du löser detta så tar vi hand om resten. Det här kommer bli riktigt skoj.

1) ANMÄL DIG >>

Anmäl dig i tid. Taket är 200 personer och äventyret blir fullbokat.

2) GÅ MED I DELTAGARGRUPPEN

Här lägger vi löpande ut information och tips inför äventyret. Det är även ett grymt sätt att lära känna andra deltagare.

3) PLANERA RESA OCH BOENDE >>

Veckan innan äventyret börjar många planera samåkning, främst från Stockholm men även övriga landet.

4) SE ÖVER DIN UTRUSTNING >>

Du behöver inte den senaste utrustningen och du kan säkert låna ihop en hel del. Men lär dig slå upp ditt tält och hantera ditt kök.

Kanske kan det se lite extremt ut att sova ute på vintern eller koka vatten med ett friluftskök. Men det är riktigt mysigt. Med rätt förberedelser kommer du ha en helt fantastisk upplevelse.

HUR TUFFT ÄR ÄVENTYRET? >>

Ungefär hälften av övriga deltagare har inte tältat på vintern förut medan andra är mer erfarna. Det skapar en bra mix. Här kan du läsa mer om hur andra har upplevt äventyret.

KOM SJÄLV VANDRA MED NYA VÄNNER >>

Många kommer själva vilket gör att man lätt hittar sällskap. Redan på förkvällen brukar små grupper formas. Sedan måste man såklart inte gå med samma personer. Ofta blir det ett vandrande mingel. Du väljer hur du vill göra. Kolla in det här.

NÄR DU ANMÄLER DIG ACCEPTERAR DU ATT DU DELTAR PÅ EGEN RISK.

Du är säkert införstådd med att delta i utomhusaktiviteter alltid innefattar en skaderisk. Vi har dock gjort vårt yttersta för att göra Höga Kusten Winter Hike så säkert som möjligt. När du anmäler dig till Höga Kusten Hike innebär det att du accepterar att du deltar på egen risk och att Höga Kusten Winter Hike, FriluftsByn, High Coast Resort AB inte ersätter personskador eller skador som kan uppkomma på utrustning genom deltagande i Höga Kusten Winter Hike.


REGLER

Vandringen är bitvis tuff. Reglerna är enkla. Så länge du tar med dig obligatorisk utrustning, checkar in vid checkpoints, följer den markerade leden och låter bli att skräpa ner så kan du fokusera på utmaningen och på var du sätter fötterna.
Obligatorisk utrustning >>

Avbokning

Äventyret är avbokningsbart fram till den 31:a December. Anmälning betalas inte tillbaka efter den 31.a December 2020. Däremot kan du teckna en försökring för 155 kr där anmälan är återbetalningsbar, för all information se Startklar >> där du även tecknar försäkringen. Denna försäkring gäller alla lopp och tävlingar du anmäler dig till under ett år. Skulle vi som arrangör ställa in loppet kommer du få tillbaka din anmälningsavgift, oavsett försäkring eller ej. Försäkring behövs dock om du själv ställer in din anmälan till loppet. Du kan överlåta din startplats till annan person – då utgår en administrativ avgift på 100 kr

Toaletter och Stugor

Det är tillåtet att använda de toaletter som finns i nationalparken, vid Friluftsbyn samt vid FriluftsByns toppstuga. Du kan även söka skydd i de stugor som finns i Nationalparken. Övernattning sker dock i ditt egna tält.

Nedskräpning

Vi lägger stort värde i att lämna området i bättre skick än när vi kom på plats. Därför är det absolut förbjudet att lämna skräp längst loppet eller vid energidepåer. Det förpackningar du tar med dig ut tar du även med dig i mål. Du kan kasta ditt skräp vid FriluftsByn efter målgång. Ser någon checkpoint ansvarig, annan löpare eller vägvisare en löpare som kastar skräp kommer hen omgående bli diskvalificerad.

SÄKERHET

Höga Kusten Winter Hike ställer höga krav på ditt egna omdöme. Vi rekommenderar ingen som har rygg, knä eller hjärtproblem att delta in vandringen. Överväg din personliga hälsa innan du deltar i vandringen då du bär din egen utrustning som väger mellan 10 och 20 kilo under tre dagar och bitvis krävande terräng. Se därför till att komma förberedd. Vi rekommenderar även minst 8 timmar vila innan du kör bil när du avslutat vandringen.

Första Hjälpen

För din säkerhet har vi sjukkvårdspersonal ute längst vandringen och vid nattlägren. De hjälper dig om du har problem längst vandringen. De vanligaste problemen är skavsår och då använder de din medhavda utrustning för att hjälpa dig. Du kommer även få ett nummer till säkerhetsansvarig innan du ger dig ut. Vi informerar alltid räddningstjänsten om Höga Kusten Hike och vid aktua skador ringer du 112.

Ta inga onödiga risker.

På allvar, ta inga onödiga risker. Slåttdalsberget, utsiktsplatsen vid Slåttdalsskrevan och Skuleberget är områden med högre risk då bergen här stupar upp till hundra meter rätt ner. Gå inte för nära kanterna då kombinationen av tung ryggsäck och eventuellt hala stenar inte är en bra kombination. Håll rimligt avstånd från avsatser. Vandringen följer väl markerade leder och om du håller dig till dem ökar säkerheten. Drick mycket vatten, vila när du är trött och ät när du är hungrig. Laga inte mat inne i tältet.

Mobiltelefon

Under majoriteten av Höga Kusten Winter Hike har du täckning. Men inte alla delar. Se dock till att ta med dig en laddare då det inte finns chans att ladda telefonen under vandringen.

Utrustning

Du behöver inte den senaste utrustningen för att delta i Höga Kusten Winter Hike, men du behöver  varma och vattentäta kläder, en sovsäck och ett liggunderlag anpassad för säsongen samt kängor, för din egen och andra vandrare säkerhet.

Om du måste avbryta vandringen.

Om du av någon anledning måste avbryta Höga Kusten Winter Hike måste du informera personal vid checkpoints eller ringa det nummer du får vid incheckningen. Vid akuta händelser ring 112 (SOS Alarm). Vi hoppas att denna information inte skrämmer dig utan snarare får dig att inte ta onödiga risker under Höga Kusten Winter Hike. Så, dags att göra sig redo!