”Ta egen bil, tåg eller buss. Har du plats i bilen eller kan tänka dig samåka så löser vi det i deltagargruppen på facebook”

Jerry, FriluftsByn

”Förmodligen har du eller någon du känner den utrustning du behöver. Annars kan du alltid hyra oss eller hos FriluftsByn.”

Magnus Svensson, Naturkompaniet

”Vi bokade delad stuga i FriluftsByn. Det var perfekt att bo mitt där allt händer samt kunna lämna sina saker under äventyret.”

Stina Johansson, Expedition

Vinterns stora äventyr

FÖRBEREDELSER

 Höga Kusten Winter Hike är ett riktigt härligt äventyr där vi sköter de flesta av förberedelserna och de praktiska detaljerna så att du ska kunna fokusera på upplevelsen. Det räcker med att du ser till att ta dig till Höga Kusten, bokar boende samt ser till att du har med dig och kan hantera obligatorisk utrustning samt packar med lite snacks, kaffe och te. Du hittar tips och all info här.

HÖGA KUSTEN WINTER HIKE

DET ÄR LÄTT ATT FÖJA MED

På denna sida hittar du som gärna vill ha koll på detaljerna all information om äventyret. Detta är dock inget du behöver lägga på minnet utan se till att ta dig till FriluftsByn med obligatorisk utrustning som du provat innan ankomst så löser vi resten på plats. Du hittar även översiktlig information om grupperna Explorer och Expedition genom att klicka in på länkarna här nedan.

BOENDE, RESA & MAT >>

UTRUSTNING & TIPS >>

1. ANMÄL DIG I TID

Höga Kusten Winter Hike har sedan 2014 vuxit till en av världens mest populära vintervandringar. Även om ytorna där vi rör oss är stora och vi ofta blir rejält utspridda då vi vandrar i egen takt så finns ett tak på 200 deltagare. Se till att anmäla dig i tid. 
Anmälan >>

2. BOKA RESA OCH BOENDE

Det är enkelt att ta sig till Höga Kusten och alternativen är många. Däremot vill du förmodligen bo i FriluftsByn direkt vid äventyrets start och firande efter målgång. Se till att boka stuga eller sängplats i tid. Tältplats i FriluftsByn ingår i äventyret. 
Resa, boende & Mat >>

3. SE ÖVER DIN UTRUSTNING

Kläder och kängor, ryggsäck, tält, liggunderlag, sovsäck och friluftskök utgör basen. Förmodligen har du redan en hel del eller kan låna av en kompis. Du kan även hyra av både FriluftsByn och Naturkompaniet. Se till att du kan hantera ditt tält och friluftskök.
Utrustning & Tips >>

4. GE DIG UT OCH GÅ MED PACKAD RYGGSÄCK

Oavsett vilken grupp du planerar att gå med i – Explorer eller Expedition – så bör du förbereda dig. Se till att vandra med packad ryggsäck i god tid innan äventyret för att förbereda knän, rygg och axlar. 
Utrustning & Tips >>

5. PROVPACKA I GOD TID INNAN ÄVENTYRET

Du måst ha med dig obligatorisk utrustning och du vill nog även göra plats för kaffe, te och lite smått och gott. Däremot behöver du inte olika kläd-set för respektive dag. Se till att provpacka din ryggsäck i god tid och tänk på att du även ska få plats med de frystorkade rätter som ingår i äventyret.

ETT ÄVENTYR
TVÅ GRUPPER

Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr som passar båda nyfikna nybörjare och erfarna vandrare. Välj mellan gupperna EXPEDITION och EXPLORER.  Du hittar mer information om respektive grupp genom att klicka vidare här nedan. Då många kommer själva har vi även samlat lite tips här:
Kom själv, vandra med nya vänner >>

Kom själv vandra med nya vänner >>

Över hälften av deltagarana brukar komma själva. Här har vi samlat tips till dig som kommer själv.

En av Sveriges vackraste vintervandringar >>

Höga Kusten har framröstats till Sveriges vackraste natur. Vi upplerver höjdpunkterna.

Skapa ett härligt nattläger >>

Se till att göra ditt nattläger till en härlig upplevelse. Här hittar du de bästa tipsen.

Kurserna som ökar din kunskap >>

Under äventyret får du få tips och kunskap som gör vinteräventyr till än härligare upplevelser.

Det där sköna hänget >>

Förkväll, lägereldsmys, isvaksbad, toppstugehäng och after-hike. Det här blir ett härligt äventyr.

Förberedelser >>

Här hittar du allt du behöver veta för att komma förberedd inför äventyret.