Höga Kusten Winter Hike

ETT ÄVENTYR
AV PERSONER
PRECIS SOM DU

Höga Kusten Winter Hike har arrangerats varje år sedan 2014 och är ett av FriluftsByns Originaläventyr. Vi som ser till att det här äventyret blir av gillar precis som du att ge sig ut på äventyr, att lära sig något nytt, den gemenskap som bildas när man gör något spännande tillsammans och såklart även att fira våra bedrifter när vi är tillbaka. Här hittar du lite mer information samt hur du kommer i kontakt med oss.

VI GÖR ÄVENTYRET MÖJLIGT

FRILUFTSBYN

FriluftsByn är den drivande kraften bakom några av Sveriges mest populära friluftsäventyr. Höga Kusten Winter Hike är av FriluftsByns originaläventyr.

GUIDER / VOLONTÄRER

Totalt ser 20 personer till att du får ett spännande och säkert äventyr och sköter allt från guidning och vägvisning till logistik och transport.

FRILUFTSFÖRETAGEN

Vi är otroligt tacksamma att Naturkompaniet och Woolpower hjälper till att skapa detta äventyr samt finns på plats för att bidra med kuskap och en hjälpande hand då det behövs.

MARKÄGARE

Vi har ett nära samarbete med Länsstyrelsen Västernorrland och markägare då vi passerar både Nationalpark, Naturreservat och privat mark. Vi är otroligt tacksamma att få visa upp vårt hemma för omvärlden.

FRÅGOR OCH SVAR

Vi har gjort vårt yttersta för att se till att du kan hitta all den information du behöver på denna sida. Under anmälan hittar du allt du behöver veta om ditt deltagande och under Explorer och Expedition kan du läsa mer om de två grupperna i Höga Kusten Winter Hike. Preliminära tider och än mer detaljerad information hittar du under program.

Har du frågor så brukar det vara enklast att ställa dem i deltagargruppen på facebook. Här får du svar av både Jerry men även från tidigare deltagare samt tips inför äventyret. Självklart kan du även maila frågor till info@friluftsbyn.se

DELTAGARGRUPPEN >>

RESA, BOENDE & MAT >>

OBLIGATORISK UTRUSTNING >>

PERSONER DU KOMMER I KONTAKT MED INNAN ÄVENTYRET

Även om man kan hitta det mesta på denna hemsida så är det skönt att kunna ha någon att fråga. Deltagargruppen är det absolut bästa forumet och här kommer även Jerry dela tips inför äventyret. Har du frågor så mailar du info@friluftsbyn.se så kommer du i kontakt med Anna.

JERRY ENGSTRÖM, FRILUFTSBYN

Jerry Engström är Fjällrävens f.d. Marknadschef som valde att flytta hem till Höga Kusten för att tillsammans med vänner, familj och friluftsbranschen skapa FriluftsByn. Jerry sköter planeringen och är även ytterst ansvarig för Höga Kusten Winter Hike.
Instagram FriluftsByn >>
Instagram Jerry >>

ANNA JOHANSSON, FRILUFTSBYN

Anna är Göteborgaren som hittade upp till Höga Kusten och varit med sedan FriluftsByns början. Under Höga Kusten Winter Hike har Anna järnkoll på allt som rör mat, boende och transporter. Det är även Anna du får svar av när du mailar info@friluftsbyn.se 

ÖVRIGA DELTAGARE & GUIDER

I deltagargruppen hittar du både tidigare deltagare och majoriteten av de som kommer att delta på kommande Höga Kusten Winter Hike. Här hittar du även guider som kommer att vara med på äventyret. Det här är den absolut bästa platsen att ställa frågor på då du kommer få svar av olika personer med olika erfarenheter och tidigare upplevelser.

ETT ÄVENTYR
TVÅ GRUPPER

Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr som passar båda nyfikna nybörjare och erfarna vandrare. Välj mellan gupperna EXPEDITION och EXPLORER.  Du hittar mer information om respektive grupp genom att klicka vidare här nedan. Då många kommer själva har vi även samlat lite tips här:
Kom själv, vandra med nya vänner >>

Kom själv vandra med nya vänner >>

Över hälften av deltagarana brukar komma själva. Här har vi samlat tips till dig som kommer själv.

En av Sveriges vackraste vintervandringar >>

Höga Kusten har framröstats till Sveriges vackraste natur. Vi upplerver höjdpunkterna.

Skapa ett härligt nattläger >>

Se till att göra ditt nattläger till en härlig upplevelse. Här hittar du de bästa tipsen.

Kurserna som ökar din kunskap >>

Under äventyret får du få tips och kunskap som gör vinteräventyr till än härligare upplevelser.

Det där sköna hänget >>

Förkväll, lägereldsmys, isvaksbad, toppstugehäng och after-hike. Det här blir ett härligt äventyr.

Förberedelser >>

Här hittar du allt du behöver veta för att komma förberedd inför äventyret.