EN UNDERBAR NATURUPPLEVELSE

Höga Kusten Winter Hike tar dig genom Höga Kustens höjdpunkter. Området har vid flera tillfället röstats fram till Sveriges vackraste natur och om du inte varit här kommer du förstå varför. Det här är en unik chans att i egen takt och tillsammans med andra ge dig ut och uppleva Världsarvet i vinterskrud. 

HÖJDPUNKTER

Dag I: Halvdag friluftsskola + Skuleskogens Nationalpark + Kvällskurs i vintertältning
Dag II: Slåttdalsskrevan, Slåttdalsberget, Stampberget + Isbad
Dag III: Skuleberget + After-Hike

Kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och frusna sjöar lockar vandrare från hela världen.

EN AV SVERIGES VACKRASTE VANDRINGAR

Du kommer att vandra genom höjdpunkterna i Sveriges vackraste naturområden. Storslagna kustnära berg, djupa skogar och en frusen kust. Det kommer bitvis att vara utmanande, inte minst när vi bestiger bergen men det är då belöningarna är som störst. Du vandrar i egen takt med en trygg vetskap i att du är med andra och att det finns guider som kan hjälpa om något skulle uppstå. Se till att ha gått en del med ryggsäck innan, drick vatten ofta och var noga med att justera klädsel så kommer det här bli en helt fantastisk upplevelse.

UNDERBAR NATUR

År 2000 utsågs Höga Kusten till ett världsarv precis som Pyramiderna och Kinesiska muren. Under vandringen får du uppleva Höga Kustens absoluta höjdpunkter.

HÄRLIGT SÄLLSKAP

Du vandrar i egen takt och bär med dig din utrustning. Vandra själv, slå följe med andra deltagare eller ta med vänner eller familj.

TA DET I DIN TAKT

Under Dag I och Dag II Kan du välja att vandra en kortare sträcka så du får mer tid för fika och avkoppling. Eller så tar du ordinarie sträckning och upplever fler platser och vyer.

VYKORTSVACKERT

Det kommer finnas flertalet fantastiska fotomöjligheter. Se till att ta med en powerbank så du kan ladda din kamera och/eller telefon.

Många känner sig pirriga för de två övernattningarna i tält. Ofta blir det en av höjdpunkterna, de största minnena och det man pratar om längst. Du fixar det.

DET MYSIGA LÄGERLIVET

Det där härliga sorlet. Några har redan satt sig vid elden. Någon ber om hjälp med tältet. Det pyser sådär härligt från köken då vatten kokas till både middag och kaffe. Första kvällen håller Naturkompaniet en kurs i hur man gör ett bekvämt nattläger. Den andra kvällen kan de som vill prova The Woolpower Dip och bada isvak. Mornarna – att vakna upp i sovsäcken, sträcka ut handen till termosen som fylldes med kaffe innan man somnade. Öppna tältduken. Ta en klunk kaffe och titta ut över vinterlandskapet. Det är är kanske det bästa av hela upplevelsen.  

HÖJDPUNKTER

  • Marshmallows vid lägerelden.
  • Somna mitt i naturen.
  • Frukost i sovsäcken.
  • Sällskap med likasinnade från hela världen.

LÄGERLIV

På kvällarna samlas vi vid lägerelden för att dela upplevelser och kanske några godsaker.

VINTERTÄLTNING

Om så bara en gång i livet bör du testa vintertältning. Det är så mycket mysigare än du någonsin kan föreställa dig.

MYSMORGON

Förbered kaffet eller chokladen kvällen innan. Vakna upp, sitt kvar i sovsäcken och njut.

TA DIN TID

Ha en skön och lugn morgon. Går du den kortare sträckan behöver du inte lämna lägret förrän 10:30.

Hur känns det att tälta på vintern för första gången? Såhär säger tidigare deltagare.

Vad ska man tänka på när man tältar på vintern? Vi tar ett snack med Naturkompaniet som också finns med oss under vandringen.

Det finns stunder i livet när man känner sig mer levande. Det här är ett av dem.

DE HÄRLIGA NJUTPAUSERNA

Oavsett om du vandrar Classic sträckan eller den lite kortare Pleasure så kommer du både få en utmaning och härliga naturupplevelser. En del är såklart själva vandringen men det är nog tusan själva pauserna som är höjdpunkterna. Att rulla ut liggunderlaget och ta på sig värmejackan och dra upp luvan. Att plocka fram termosen och hälla upp en kaffe och kanske ta en chokladbit och bara försöka landa i att man sitter på toppen av ett berg med milsvid utsikt. Det är väldigt lätt att känna sig levande. 

MAT & DRYCK

Detta ingår
Dag I: Lunch & Middag
Dag II: Frukost, Lunch och Middag
Dag III: Frukost och Lunch.

Kom ihåg att ta med godis, snacks, choklad, kaffe, te, korv och andra personliga favoriter.

STANNA UPP

Det är såklart ok att komma in i rytmen och se spåren framför sig. Men stanna upp. Du är på en riktigt vacker plats.

HÄRLIGT SÄLLSKAP

Det blir ibland som ett vandrande mingel. Naturen är stor så vil du vandra själv så är det absolut möjligt. Men gemenskapen blir riktigt härlig.

TA DET I DIN TAKT

Under Dag I och Dag II Kan du välja att vandra en kortare sträcka så du får mer tid för fika och avkoppling. Eller så tar du ordinarie sträckning och upplever fler platser och vyer.

POWERBANK

Din telefon kommer inte hålla sig laddad hela vandringen och du kommer vilja ta bilder. Ta med en powerbank.

DET FINNS MÅNGA ANLEDNINGAR ATT FÖLJA MED UT PÅ ÄVENTYR!

UPPLEV MAKALÖS NATUR >>

Ge dig ut i vad som nyligen röstades fram till Sveriges vackraste natur. Djupa skogar, mäktiga berg och en frusen kust. Glöm inte att ta med din powerbank!

KURSER & SEMINARIER >>

Träffa Sveriges ledande friluftsföretag och lär dig nya trix som kommer göra naturupplevelserna skönare och imponera dina vänner.

EN RIKTIGT MASSA SKOJ >>

Vad händer när 200 personer samlas i nattläger mitt ute i naturen? Ja du, det som händer i skogen stannar i skogen. Men låt oss säga att det blir en jäkla massa skoj!

KOM SJÄLV! >>

Har du vänner eller familj som inte förstår hur underbart det är att ge sig ut på vinteräventyr? Du, det spelar ingen roll. Kom själv och ge dig ut med nya vänner.