OM ÄVENTYRET

Höga Kusten Winter Hike är ett underbart äventyr som tar dig genom höjdpunkterna av Höga Kusten. Vi ger oss ut tillsammans men du vandrar i egen takt och bär med dig din egen utrusting och tält. Under äventyret upplever vi inte bara ett av Sveriges vackraste naturområden, vi får även lära oss mer om friluftsliv, hänger vid lägereldar, isbadar och har det sådär riktigt härligt. Allt avslutas med en grym After-Hike med liveband.

Tack vare att du kan välja mellan en längre eller kortare sträcka varje dag så passar vandringen både erfarna och nyfikna nybörjare.
– Välkommen till vinterns stora äventyr!

När: 9:e - 11:e Feb 2023.
Anmälan öppnar Fredag 28:e Oktober 2022 klockan 15:00. All info här: Anmälan >>
Vad ingår: Makalös naturupplevelse och underbar gemenskap. Tältplats i FriluftsByn innan och efter äventyret. Busstransport till Skuleskogens Nationalpark, lån av Snöskor TSL 325 Escape Easy, karta, utbildning "Introduktion till Friluftsliv på Vintern", seminarier av Sveriges ledande friluftsföretag, sju måltider under vandringen, guider, diplom för genomförande, Outdoor Collective mösa (Värde 350 kr) samt after-hike med trubadur.
Pris: 2 990 kr - Barn (under 18 år) 1 490 kr
OBS!: Anmäl dig med koden "earlybird" innan 30:e November och få 500 kr rabatt på din anmälan.

Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr som samlat äventyrssugna sedan 2014 och blivit Europas största och mest populära vintervandring.

VINTERNS STORA ÄVENTYR

Varje år samlas både nyfikna nybörjare och erfarna vandrare för att i egen takt ge sig ut på ett härligt äventyr med storslagen natur – djupa skogar, mäktiga berg och en frusen kust – blandat med kurser och en massa skoj. Det är en riktigt häftig upplevelse. Du kommer gilla det.

UPPLEV STORSLAGEN NATUR >>

Vi ger oss ut i Höga Kusten, framröstat fram till Sveriges vackraste natur.  Glöm inte att ta med din powerbank du kommer vilja ta många bilder.

LÄR DIG NÅGOT NYTT >>

Vi bjuder in Sveriges ledande friluftsföretag som delar med sig av sina bästa tips för bättre upplevelser i naturen.

MASSA SKOJ  >>

Vad händer när 200 personer samlas i nattläger mitt ute i naturen? Lägereldsmys, is-bad och såklart After-Hike.

PROGRAM 2022  >>

Här hittar du vad som händer före, under och efter Höga Kusten Winter Hike 2022.

ÖVERSIKT HÖGA KUSTEN WINTER HIKE

Själva äventyret startar Torsdag med en kurs i Friluftsliv på Vintern. Därefter ger vi oss iväg. Vi är tillbaka lördag där vi avslutar med att fira på After-Hike. De flesta anländer dock redan på onsdag för förkväll och sover över till söndag för att inte missa efterfesten. För mer detaljerat schema, kolla in Program Höga Kusten Winter Hike 2022 >>

FÖRKVÄLL

De allra flesta kommer redan på onsdag för att ha gott om tid att checka-in, hämta ut mat och karta och packa ordning ryggsäcken. 

FriluftsByn håller Vardagsrummet öppet med mat och dryck för härligt häng. 

DAG I

På morgonen kan du checka-in, hämta ut mat och karta – sedan kör vi igång med Introduktionskurs för Friluftsliv på Vintern. 

Efter lunch i FriluftsByn tar vi bussars ut till Skuleskogens Nationalpark och vandrar mot Camp Tärnättvattnet där vi även får en kurs i vintertältning

DAG II

Bergen väntar! Efter frukost tar vi oss genom Slåttdalsskrevan och upp på Slåttdalsberget och Stampberget med milsvid utsikt. Fram mot eftermiddagen når vi Camp Kälsviken. Vi tänder lägerelden och klockan 18:30 delar friluftsföretagen med sig av sina bästa tips.

DAG III

Vaknar upp till tystnaden och trötta ben. Sedan vandrar vi  längst Höga Kustenleden mot målgången på toppen av det mäktiga Skuleberget. Toppstugan håller öppet med goda våfflor och fullständiga rättigheter. På kvällen kör vi After-Hike i FriluftsByn >>.

HEMRESA

De allra flesta stannar till Söndag. Se till att boka stuga i tid eller plats i bygdegården. Du kan campa gratis i FriluftsByn. 

Missa inte att besöka Fjällräven Outlet i Örnsköldsvik.

Dag ett och dag två kan du välja mellan den något längre sträckan Classic eller den lite kortare Pleasure. Båda sträckorna börjar och slutar på samma plats och bjuder på makalöst vacker natur. Fördelningen brukar vara lika och du kan börja vandra i egen takt efter du checkat ut från nattlägret mellan 09:00 och 10:00 på morgonen.

FRÅGOR & SVAR

Själva äventyret startar Torsdag med en kurs i Friluftsliv på Vintern. Därefter ger vi oss iväg. Vi är tillbaka lördag där vi avslutar med att fira på After-Hike. De flesta anländer dock redan på onsdag för förkväll och sover över till söndag för att inte missa efterfesten. För mer detaljerat schema, kolla in Program Höga Kusten Winter Hike 2022 >>

Hur bor man?

Du bor i eget tält på våra gemensamma nattläger. Det blir supermysigt.

Hur tufft är det?

Det beror på hur förberedd du är. Kolla in beskrivningen av vandringen >>

Ingår mat?

Ja, från Tors lunch till Lördag Lunch. Men du tar med eget snacks och dryck.

Hur många blir vi?

Max 200 personer. Det blir luftigt då naturen är stor. Du går i ditt tempo.

Vad äter vi?

Tors: Lagad Lunch, Frystorkad Middag, Fre: Frystorkad Frukost och Lunch, lagad middag. Lör: Frystorkad Frukost och Lunch. Du anger måltidspreferens vid anmälan och bär med dig dina frystorkade måltider ut för att du ska kunna äta när just du är hungrig. Du tar med eget friluftskök samt snacks, godis, kaffe, te och annan dryck. Vatten kokas från snö eller tas från synliga bäckar.

Vilka brukar delta?

Det brukar komma deltagare från hela världen även om majoriteten är från Sverige. Många är nybörjare medan andra är erfarna. En del är kompisar sedan tidigare medan andra kommer själva och slår följe med andra. Tänk dig en härlig vandrande och utmanande friluftsfestival med vacker natur, massa mys och skön stämning.

Är det lättare att gå med snöskor?

Ja, verkligen. Slå på filmen så tar vi ett snack med Henrik från TSL som berättar lite mer. Du hittar alla tips inför äventyret här:
– Utrustning och Tips inför Höga Kusten Winter Hike >>