OM ÄVENTYRET

Höga Kusten Winter Hike är ett underbart äventyr som tar dig genom höjdpunkterna av Höga Kusten. Du väljer mellan EXPEDITION där du bär med dig all din utrustning och övernattar på olika platser eller EXPLORER där du gör ett permanent basläger och ger dig ut på dagsetapper med lättare packning.

Du tar med egen utrustning medan vi löser transporter, snöskor och sju måltider mat där majoriteten består av högkvalitativa frystorkade rätter. Du vandrar i egen takt men förmodligen kommer du att slå följe med fler då det kommer deltagare från hela världen. Under vandringen kan du även ta del av kurser och seminarier från några av Sveriges ledande Friluftsföretag. Förutom storslagen natur och skön gemenskap så kan du se fram emot härligt häng vid lägereldar, isbad och en grym After-Hike med liveband.

– Välkommen till vinterns stora äventyr!

När: 9:e - 11:e Feb 2023.
Anmälan  All info här: Anmälan >>
Vad ingår: Makalös naturupplevelse och underbar gemenskap. Tältplats i FriluftsByn innan och efter äventyret. Busstransport till Skuleskogens Nationalpark, lån av Snöskor TSL 325 Escape Easy, karta, utbildning "Introduktion till Friluftsliv på Vintern", seminarier av Sveriges ledande friluftsföretag, sju måltider under vandringen, guider, diplom för genomförande, Outdoor Collective mösa (Värde 350 kr) samt after-hike med trubadur.
Pris: 2 990 kr - Barn (under 18 år) 1 490 kr
OBS!: Anmäl dig  innan 30:e November och få 500 kr rabatt på din anmälan och delta för endast 2490 kr.

Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr som samlat äventyrssugna sedan 2014 och blivit Världens största och mest populära vintervandring.

VINTERNS STORA ÄVENTYR

Varje år samlas både nyfikna nybörjare och erfarna vandrare för att i egen takt ge sig ut på ett härligt äventyr med storslagen natur – djupa skogar, mäktiga berg och en frusen kust – blandat med kurser och en massa skoj. Det är en riktigt häftig upplevelse. Du kommer gilla det.

UPPLEV STORSLAGEN NATUR >>

Vi ger oss ut i Höga Kusten, framröstat fram till Sveriges vackraste natur.  Glöm inte att ta med din powerbank du kommer vilja ta många bilder.

LÄR DIG NÅGOT NYTT >>

Vi bjuder in Sveriges ledande friluftsföretag som delar med sig av sina bästa tips för bättre upplevelser i naturen.

MASSA SKOJ  >>

Vad händer när 200 personer samlas i nattläger mitt ute i naturen? Lägereldsmys, is-bad och såklart After-Hike.

LÄGERLIV >>

Det är något speciellt med att sova ute om vintern. Inte minst när man är ett skönt gäng från hela världen.

ÖVERSIKT HÖGA KUSTEN WINTER HIKE

Själva äventyret startar Torsdag morgon med en kurs i Friluftsliv på Vintern. Därefter ger vi oss iväg. Vi är tillbaka lördag där vi avslutar med att fira på After-Hike. De flesta anländer dock redan på onsdag för förkväll och sover över till söndag för att inte missa efterfesten. För mer detaljerat schema, kolla in Program Höga Kusten Winter Hike >>

FÖRKVÄLL

De allra flesta kommer redan på onsdag för att ha gott om tid att checka-in, hämta ut mat och karta och packa ordning ryggsäcken. 

FriluftsByn håller Vardagsrummet öppet med mat och dryck för härligt häng. 

DAG I

På morgonen kan du checka-in, hämta ut mat och karta – sedan kör vi igång med Introduktionskurs för Friluftsliv på Vintern. 

Efter lunch i FriluftsByn tar vi bussar ut till Nationalparken. EXPEDITION och EXPLORER åker olika bussar. På kvällen ses båda grupperna under Naturkompaniets kurs vid Tärnättvattnet.

DAG II

Vi vaknar upp mitt ute i den storslagna naturen och nu väntar mer härlig vandring. 

EXPEDITION och EXPLORER grupperna kommer att ses vid Gränsfors Bruks eldskola och den andra natten övernattar båda grupperna vid Nattläger Kälsviken.

DAG III

Vaknar upp till tystnaden och trötta ben. Sedan vandrar vi  längst Höga Kustenleden mot målgången på toppen av det mäktiga Skuleberget. Toppstugan håller öppet med goda våfflor och fullständiga rättigheter. På kvällen samlas vi och firar bedrifterna under After-Hike med levande musik.

HEMRESA

De allra flesta stannar till Söndag. Se till att boka stuga i tid eller plats i bygdegården. Du kan campa gratis i FriluftsByn. 

Missa inte att besöka Fjällräven Outlet i Örnsköldsvik.

FRÅGOR & SVAR

Själva äventyret startar Torsdag med en kurs i Friluftsliv på Vintern. Därefter ger vi oss iväg. Vi är tillbaka lördag där vi avslutar med att fira på After-Hike. De flesta anländer dock redan på onsdag för förkväll och sover över till söndag för att inte missa efterfesten.

Hur bor man?

Du bor i eget tält på våra gemensamma nattläger. Det blir supermysigt.

Hur tufft är det?

Det beror på vilken vandring du väljer och hur förberedd du är.  Klicka in här: Hur tufft är det? >>

Ingår mat?

Ja, från Tors lunch till Lördag Lunch. Men du tar med eget snacks och dryck.

Hur många blir vi?

Max 200 personer. Det blir luftigt då naturen är stor. Du går i ditt tempo.

Vad äter vi?

Tors: Lagad Lunch, Frystorkad Middag, Fre: Frystorkad Frukost och Lunch, lagad middag. Lör: Frystorkad Frukost och Lunch. Du anger måltidspreferens vid anmälan och bär med dig dina frystorkade måltider ut för att du ska kunna äta när just du är hungrig. Du tar med eget friluftskök samt snacks, godis, kaffe, te och annan dryck. Vatten kokas från snö eller tas från synliga bäckar.

Vilka brukar delta?

Det brukar komma deltagare från hela världen även om majoriteten är från Sverige. Många är nybörjare medan andra är erfarna. En del är kompisar sedan tidigare medan andra kommer själva och slår följe med andra. Tänk dig en härlig vandrande och utmanande friluftsfestival med vacker natur, massa mys och skön stämning.

Är det lättare att gå med snöskor?

Ja, verkligen. Slå på filmen så tar vi ett snack med Henrik från TSL som berättar lite mer. Du hittar alla tips inför äventyret här:
– Utrustning och Tips inför Höga Kusten Winter Hike >>