FÖLJ MED PÅ VINTERNS STORA ÄVENTYR!

Om du är sugen på ett riktigt vackert och roligt vinterupplevese är det här för dig. Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr med vanliga människor – precis som du själv – ger sig ut genom ett av Sveriges vackraste landskap. Några kommer själva och hittar nya bekantskaper medan andra tar med sig familj eller vänner.

Tre dagar av makalös natur
Den tre dagar vackra vandringen går genom Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Dag I och Dag II kan du även välja att ta en kortare sträcka så oavsett dagsform kommer du orka med dagsturen. På kvällarna möts vi upp vid våra gemensamma nattläger för friluftsskolor, seminarier och massa skoj.

De flesta är ”nyfikna nybörjare”
Höga Kusten Winter Hike passar både erfarna som nyfikna nybörjare. Innan vi ger oss ut går vi igenom grunderna i friluftsliv på vintern, för de allra flesta är detta första gången man tältat på vintern. Det brukar göra det extra roligt.

Klicka vidare här nedan för mer information.

5 ANLEDNINGAR ATT FÖLJA MED

1) Galet vacker natur >>
2) Massa skoj med andra sköningar >>
3) Lär dig knep som gör friluftslivet på vintern mer bekvämt. >>
4) Du klarar mer än du tror. Om du är trött kan du alltid ta en genväg. Om du sover lite sämre än vanligt kan du ta en tupplur på dagen. Det löser sig.
5) Du har pratat om ett äventyr och det här är tecknet du väntat på. Ingen som vill följa med? Bra, klicka vidare här: Kom själv, vandra med nya vänner >>

DAG I

Checka-in, hämta ut mat och karta – sedan börjar morgonen med teorierna och tipsen för vinteräventyr. Efter lunch går vi igenom hur man använder snöskor och tar en titt på kartan innan bussarna tar oss ut till Skuleskogens Nationalpark. I egen takt tar vi sikte på Camp Tärnättvattnet där vi även får en kurs i vintertältning. Äventyret kan börja!

DAG II

Bergen väntar! Efter frukost tar vi oss genom Slåttdalsskrevan och upp på Slåttdalsberget och Stampberget med milsvid utsikt. Fram mot eftermiddagen når vi Camp Kälsviken. Vi tänder lägerelden och klockan 18:30 delar friluftsföretagen med sig av sina bästa tips.

DAG III

Vaknar upp till tystnaden och trötta ben. Sedan vandrar vi  längst Höga Kustenleden mot målgången på toppen av det mäktiga Skuleberget. Toppstugan håller öppet med goda våfflor och fullständiga rättigheter. På kvällen kör vi After-Hike i FriluftsByn >>.

UPPLEV MAKALÖS NATUR >>

Ge dig ut i vad som nyligen röstades fram till Sveriges vackraste natur. Djupa skogar, mäktiga berg och en frusen kust. Glöm inte att ta med din powerbank!
Mer info: Makalös natur i Höga Kusten >>

LÄR DIG NÅGOT NYTT >>

Träffa Sveriges ledande friluftsföretag och lär dig nya trix som kommer göra naturupplevelserna skönare och imponera dina vänner.
Mer info: Friluftsskolor och Seminarier >>

EN RIKTIGT MASSA SKOJ >>

Vad händer när 200 personer samlas i nattläger mitt ute i naturen? Ja du, det som händer i skogen stannar i skogen. Men låt oss säga att det blir en jäkla massa skoj!
Mer info: Lägerelds-upplevelser, After-Hike & mycket mer >>

HUR TUFFT ÄR ÄVENTYRET? >>

Beroende på vilka rutter du väljer varierar det mellan ”måttligt ansträngande vandring” och ”ansträngande vandring”. Här hittar du mer information.

KOM SJÄLV! VANDRA MED NYA VÄNNER >>

Har du svårt att få med dig vänner eller familj? Ingen fara, varje år anländer flera själva men lämnar med nya vänner med liknande intresse. Följ med ut på äventyr och lära känna likasinnade. Kolla in detta!