PARTNERS

Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr som arrangeras tillsammans med några av Sveriges främsta friluftsföretag. Vi är otroligt tacksamma att de varje år deltar i äventyret för att dela med sig av sin passion och erfarenheter.
Läs mer här: Friluftsskolor och Seminarier >>

TSL SNÖSKOR / KLINGHEIMS

Det är ingen överdrift att påstå att Klingheim varit med och bygga upp ”snösko-kulturen” upp i Sverige. Tillsammans med snöskoproducenten TSL har de verkligen satt sina snöskoavtryck i friluftsbranschen. Under Höga Kusten Winter Hike lånar vi TSL snöskor från Klingheim.

Träffa Klingheims:
Tors förmiddag: Innan vi ger oss ut på tordsdag ger Klingheims en introduktion till vandring med snöskor och visar hur du ställer in dina snöskor så de passar dina kängor. Klingheims följer även med ut på äventyret för att hjälpa till vid behov.
Special! Samtliga deltagare har specialpris på snöskor och stavar. Se längre ner på sidan.

NATURKOMPANIET

Naturkompaniet är Sveriges ledande butikskedja inom friluftsliv och den personal du möter här är branschens kunnigaste. Självklart finns de på plats för att hjälpa till att göra din upplevelse till bästa möjliga. 

Träffa Naturkompaniet
Tors förmiddag: Innan vi ger oss ut på torsdag hjälper Naturkompaniet till att visa hur du packar ryggsäcken och hjälper in att ställa in din ryggsäck.
Tors Nattläger Tärnättvattnet: Naturkompaniet ger sina bästa tips på hur du skapar ett bra nattläger samt tips för en god tältnatt i din sovsäck. Föredraget hålls två gånger, klockan 17:00 och 20:00

WOOLPOWER

Woolpower är en ullspecialist med all produktion i Östersund, bara några mil väster om FriluftsByn. Vi gillar särskilt att sömmerskorna kvalitetsstämplar plaggen de sytt genom att märka dem med sitt eget namn.

Träffa Woolpower
Tors förmiddag: Innan vi ger oss ut ger Woolpower oss bra tips på hur man bäst klär sig och anpassar sin klädsel under vandringen.
Fre Nattläger Kälsviken: Vid det andra nattlägret vid Kälsviken kan du klockan 19:00 få testa ullens grymma egenskaper under The Woolpower Dip. Anmälan till Woolpower Dip sker torsdag förmiddag.

MORAKNIV >>

Knivar har tillverkats i trakterna runt Mora sedan 1600-talet. Grunden till dagens knivfabrik lades redan 1891 och idag har hantverket spridit sig till världens alla hörn. Moraknivs knivmakare tillverkar fortfarande knivar för hand medan man samtidigt genom världsledande teknik och robotceller maskinellt producerar kvalitetsknivar dag som natt.

Träffa Morakniv
Torsdag förmiddag: Vi säger hej till Morakniv som berättar lite som hur det går till att göra en morakniv.
Fre Skrattabbortjärn: Mellan 12:00 och 16:00 får du möjlighet att lära dig att göra upp eld med hjälp av yxa och kniv.
Special: Innan vi ger oss ut har du möjlighet att köpa en Morakniv Survival specialpris. Se längre ner på sidan.

GRÄNSFORS BRUK

Gränsfors Bruks AB har under mer än 100 år smitt yxor med fokus på kvalitet och miljöansvar. Erfarenheten och skickligheten hos den enskilda medarbetaren är avgörande för kvalitén och känslan i yxorna, därför signeras varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och en garanti.

Träffa Gränsfors Bruk
Torsdag förmiddag: Vi säger hej till Gränsfors Bruk som berättar lite hur det går till att göra en yxa.
Fre Skrattabbortjärn: Mellan 12:00 och 16:00 får du möjlighet att lära dig att göra upp eld med hjälp av yxa och kniv.

the Outdoor Collective 

The Outdoor Collective är ett nytt sätt att se på frilufsliv. En hyllning till kombinationen av äventyr och reflektion kryddat med en kreativ ådra. Alla som deltar i vandringen får en Outdoor Collective T-shirt.
Bli en del av rörelsen: Outdoor Collective >>

ERBJUDANDEN

Varje år ger några av våra partners dig som deltare specialpris på utrustning som gör Friluftslivet lite mer njutbart och säkert. Här hittar du erbjudanden för Höga Kusten Winter Hike 2019.

Utrustning från TSL måste beställas innan söndag 20:e Januari genom att maila info@friluftsbyn.se. Du kan även beställa snöskor på plats men då tillkommer fraktkostnad för hemleverans. Morakniv kommer att sälja Morakniv Survival på plats.

SNÖSKOR FRÅN TSL

Lån av snöskor ingår, men du kan även köpa till specialpris.
TSL 325 Rental Escape 1250:- (ord pris 1795:-)
TSL Symbioz Elite 2300:- (Ord pris 3300:-)
*Priser ex frakt

STAVAR FRÅN TSL

TSL Tour carbon 5 cross WT 1355:- (Ord 1595:-)
TSL Connect ALU 3 Cross WT 995:- (Ord 1195:-)

GAITERS FRÅN TSL

Gaiters TLS 350:- (Ord pris 450:-)

MORAKNIV SURVIVAL

495 kr (Ord pris 699 kr)
Scrolla ner för mer information.

LÄTT OCH OTROLIGT PRISVÄRD SNÖSKO

TSL 325 Escape Rental är en mer robust och stryktålig version av den populära 325 Escape. Det är denna modell du får låna under äventyret men som deltagare i Winter Hike har du även ett helt otroligt pris om du vill beställa ett par egna.

Escape Easy ger bra bärighet, är smidig och lätt att gå i alla typer av terräng, stabil på foten och har ett system som ger extra bra grepp. Kan ta en vikt upp till 120 kg.

Bindningen är en platta som sitter helt frikopplad med endast en fästpunkt framtill i tån. Detta gör att snöskon får full flex i rörelsen. Hälupphöjare finns som underlättar vid stigningar i branta partier.

Greppet består av 6 väl utplacerade dubbar som ger ett ordentligt fäste i snön tillsammans med designen på själva formen på bärighetsplattan.

Formen på snöskorna är oval med en insvängd midja mitt på plattan. Detta för att ge maximal bärighet samtidigt som midjan i mitten av plattan ska öka smidigheten i själva rörelsen i gången. 325 tar en vikt upp till 120 kg och är den mest tekniskt utvecklade snöskon för att nå smidighet, bärighet och bra grepp.

Kommer med en pratktisk påse att bära och förvara snöskorna i.

Passar till skostorlek 37-50, samt för kroppsvikt mellan 50 och 120 kg.
Vikt: 930 g/par
Deltagarpris: 1250 kr
(Ord pris 1 795 kr)

Vill du hämta upp snöskor vid incheckning måste dessa beställas innan söndag 20:e Januari genom att maila info@friluftsbyn.se
Du kan även beställa snöskor på plats och få dem hemskickade, då tillkommer frakt.

DEN ULTIMATA FRILUFTSKNIVEN

Som deltagare får specialpris på den populära Bushcraft Survival ”Höga Kusten Winter Hike” Edition. Bushcraft Survival är med sitt 3,2 mm tjocka blad är en av de mest rejäla knivar Mora Of Sweden någonsin har tillverkat. Bladet är av rostfritt stål och bladets vassa ryggslipning är speciellt framtagen för att användas med ett tändstål. Skaftet är tillverkat med friktionsgrepp.

På den robusta slidan finns en genomtänkt plats för tändstålet och med diamantbrynet blir det lätt att skärpa knivbladet. Det är enkelt att byta de två medföljande bältesclipsen som låter dig välja själv hur du vill bära din kniv.

Integrerat tändstål. Gör lätt upp en eld var du än är. Du behöver bara dra knivens specialslipade rygg långsamt och hårt längs med tändstålet. Gnistorna tänder lätt spritkök, grill, papper, näver eller torrt grä

Deltagarpris: 495 kr (Ord pris 699 kr)
*Kniv finns till försäljning vid incheck samt under After-Hike.
**Kniven är lasermärkt med Höga Kusten Winter Hike.
***Vid Moraknivs eldskola vid Nattläger II Kälsviken kommer du få lära dig hur du gör upp eld med din Buschcraft Survival.

UNDVIK SNÖ I DINA KÄNGOR

Gaiters Trek från TSL är damasker med PU beläggning för utmärkt vattentäthet. Hellång dragkedja framtill som skyddas av en stormslå. Damaskerna sitter fast på dina skor tack vare gummiband, kängkrok och justerbar rem under foten.

Deltagarpris: 350 kr (Ord pris 450 kr)
Vill du hämta upp gaiters vid incheckning måste dessa beställas innan söndag 20:e Januari genom att maila info@friluftsbyn.se
Du kan även beställa snöskor på plats och få dem hemskickade, då tillkommer frakt.

EXTRA TACK

Vi vill även rikta ett stort tack till alla volontärer som bidrar till att göra detta äventyr möjligt samt till de markägare som öppnar upp sina fastigheter så vi kan ge oss ut och njuta av Höga Kustens höjdpunkter. Vi hoppas att vi alla bidrar till att hålla området rent och visar hänsyn under vår vistelse i världsarvet.

DET FINNS MÅNGA ANLEDNINGAR ATT FÖLJA MED UT PÅ ÄVENTYR!

UPPLEV MAKALÖS NATUR >>

Ge dig ut i vad som nyligen röstades fram till Sveriges vackraste natur. Djupa skogar, mäktiga berg och en frusen kust. Glöm inte att ta med din powerbank!
Mer info: Makalös natur i Höga Kusten >>

LÄR DIG NÅGOT NYTT >>

Träffa Sveriges ledande friluftsföretag och lär dig nya trix som kommer göra naturupplevelserna skönare och imponera dina vänner.
Mer info: Friluftsskolor och Seminarier >>

EN RIKTIGT MASSA SKOJ >>

Vad händer när 200 personer samlas i nattläger mitt ute i naturen? Ja du, det som händer i skogen stannar i skogen. Men låt oss säga att det blir en jäkla massa skoj!
Mer info: Lägerelds-upplevelser, After-Hike & mycket mer >>

NYA VÄNNER >>

Har du vänner eller familj som inte förstår hur underbart det är att ge sig ut på vinteräventyr? Du, det spelar ingen roll. Kom själv och ge dig ut med nya vänner.
Mer info: Kom själv - vandra med nya vänner >>