PARTNERS

Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr som arrangeras tillsammans med några av Sveriges främsta friluftsföretag. Vi är otroligt tacksamma att de varje år deltar i äventyret för att dela med sig av sin passion och erfarenheter.
Läs mer här: Friluftsskolor och Seminarier >>

TSL SNÖSKOR / KLINGHEIMS

Det är ingen överdrift att påstå att Klingheim varit med och bygga upp ”snösko-kulturen” upp i Sverige. Tillsammans med snöskoproducenten TSL har de verkligen satt sina snöskoavtryck i friluftsbranschen. Under Höga Kusten Winter Hike lånar vi TSL snöskor från Klingheim.

Träffa Klingheims:
Tors förmiddag: Innan vi ger oss ut på tordsdag ger Klingheims en introduktion till vandring med snöskor och visar hur du ställer in dina snöskor så de passar dina kängor. Klingheims följer även med ut på äventyret för att hjälpa till vid behov.

NATURKOMPANIET

Naturkompaniet är Sveriges ledande butikskedja inom friluftsliv och den personal du möter här är branschens kunnigaste. Självklart finns de på plats för att hjälpa till att göra din upplevelse till bästa möjliga.

Träffa Naturkompaniet
Tors förmiddag: Innan vi ger oss ut på torsdag hjälper Naturkompaniet till att visa hur du packar ryggsäcken och hjälper in att ställa in din ryggsäck.
Tors Nattläger Tärnättvattnet: Naturkompaniet ger sina bästa tips på hur du skapar ett bra nattläger samt tips för en god tältnatt i din sovsäck. Föredraget hålls två gånger, klockan 17:00 och 20:00

WOOLPOWER

Woolpower är en ullspecialist med all produktion i Östersund, bara några mil väster om FriluftsByn. Vi gillar särskilt att sömmerskorna kvalitetsstämplar plaggen de sytt genom att märka dem med sitt eget namn.

Träffa Woolpower
Tors förmiddag: Innan vi ger oss ut ger Woolpower oss bra tips på hur man bäst klär sig och anpassar sin klädsel under vandringen.
Fre Nattläger Kälsviken: Vid det andra nattlägret vid Kälsviken kan du klockan 19:00 få testa ullens grymma egenskaper under The Woolpower Dip. Anmälan till Woolpower Dip sker torsdag förmiddag.

GRÄNSFORS BRUK

Gränsfors Bruks AB har under mer än 100 år smitt yxor med fokus på kvalitet och miljöansvar. Erfarenheten och skickligheten hos den enskilda medarbetaren är avgörande för kvalitén och känslan i yxorna, därför signeras varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och en garanti.

Träffa Gränsfors Bruk
Torsdag förmiddag: Vi säger hej till Gränsfors Bruk som berättar lite hur det går till att göra en yxa.
Fre Skrattabbortjärn: Mellan 12:00 och 16:00 får du möjlighet att lära dig att göra upp eld med hjälp av yxa och kniv.

EXTRA TACK

Vi vill även rikta ett stort tack till alla volontärer som bidrar till att göra detta äventyr möjligt samt till de markägare som öppnar upp sina fastigheter så vi kan ge oss ut och njuta av Höga Kustens höjdpunkter. Vi hoppas att vi alla bidrar till att hålla området rent och visar hänsyn under vår vistelse i världsarvet.

DET FINNS MÅNGA ANLEDNINGAR ATT FÖLJA MED UT PÅ ÄVENTYR!

UPPLEV MAKALÖS NATUR >>

Ge dig ut i vad som nyligen röstades fram till Sveriges vackraste natur. Djupa skogar, mäktiga berg och en frusen kust. Glöm inte att ta med din powerbank!

KURSER & SEMINARIER >>

Träffa Sveriges ledande friluftsföretag och lär dig nya trix som kommer göra naturupplevelserna skönare och imponera dina vänner.

EN RIKTIGT MASSA SKOJ >>

Vad händer när 200 personer samlas i nattläger mitt ute i naturen? Ja du, det som händer i skogen stannar i skogen. Men låt oss säga att det blir en jäkla massa skoj!

KOM SJÄLV! >>

Har du vänner eller familj som inte förstår hur underbart det är att ge sig ut på vinteräventyr? Du, det spelar ingen roll. Kom själv och ge dig ut med nya vänner.