JUSTERINGAR HÖGA KUSTEN WINTER HIKE 2021

Det är helt klart en unik period vi just nu går igenom. Därför ser vi både fram emot – men även förväntar oss – att vi tillsammans gör vårt bästa och bidrar till att Höga Kusten Winter Hike genomföras på ett säkert sätt.

Det glädjer oss att vi med respekt för situationen fortfarande kan vistas  utomhus under olika typer av friluftsaktiviteter. Skidanläggningar har gjort allt man kan för att göra det säkert och möjligt att ta liftar upp på berg och åka skidor ner för pisatade backar i fjällen. Skidanläggningar har gjort det möjligt att ge sig ut och åka skidor längst spårade spår. På samma sätt kommer även vi att göra det möjligt att ge sig ut och vandra genom Höga Kusten i vinterskrud. 

För att kunna skapa en säker upplevelse så har vi gjort flertalet juseringar. Fler kan komma att tillkomma ju närmre vi kommer så gå gärna in på den här sidan någon vecka innan. Det kan även vara bra att om du inte redan är med i vår facebook grupp att du går med in den nu: High Coast Winter Hikers >> här lägger vi ut nyheter och annat som kan vara bra för dig att ta del av. Vi kommer såklart dock alltid även uppdatera hemsidan.

JUSTERINGAR HÖGA KUSTEN WINTER HIKE 2021

Följande justeringar har gjorts för att göra Höga Kusten Winter Hike ett så säkert äventyr vi kan givet förutsättningarna.

1. ONSDAG

15:00: Incheck i stugor.
16:00 – 20:30: Vardagsrummet öppet. Middag finns att köpa.
På onsdag kommer vår restaurang och hängyta ”Vardagsrummet” att hålla öppet som en vanlig restaurang. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer i skrivande stund max tillåta 4 personer per bord.  Totalt kommer vi vara cirka 60 personer som ger oss ut detta udda år så det kommer finnas plats för alla.

2. TORSDAG FÖRMIDDAG

Kartgenomgång: Vi kommer att gå igenom karta digitalt Måndag 8:e Februari klockan 20:00 på facebook men även göra en film och lägga upp med länk som du kommer hitta här.
Förmiddags-café: På Torsdag förmiddag där vi brukar befinna oss i Bygdegården så kommer vi återigen öppna Restaurang Vardagsrummet klockan 08:00. Du kommer då kunna köpa frukost och fika. Klockan 11:00 – 12:00 bjuder vi på lunch. Mellan 10:00 och 11:00 så kommer vi gå igenom vandringstips för Skuleskogens Nationalpark och ge tips som är bra att känna till om man skulle ge sig ut och vandra vintertid. Tipsen är väldigt lämpade för personer som ska vandra Höga Kusten Winter Hike.

3. BUSSAR TILL ÄVENTYRET

Bussar kommer att rymma mellan 25-30 personer. Sällskap som rest tillsammans kan dela dubbelsäte. Deltagare som rest själv åker med eget dubbelsäte. All packning åker i bagageutrymme i bussen..

12:00: Buss 1 
Prio vandrare som planerar gå Ordinarie distans första dagen. De som planerar vandra kortare distansen hänvisas till ordinarie busstid 12:30.

12:30: Buss 2 och Buss 3:
Vandrare som planerar ordinarie distans samt kortaresträcka.

Under de tidigare åren har bussarna avgått klockan 13:00. Detta betyder att samtliga deltagare kommer att ge sig ut i den storslagna naturen något tidigare och mer utspritt detta år.

4. MÅLGÅNG LÖRDAG

Toppstugan: Vandringen avslutas på toppen av Skuleberget på lördag. Ni bör komma iväg från nattläget vid Kälsviken senast vid 09:00 för att komma upp till toppen vid lunchtid där vi bjuder på Gulashsoppa efter målgång. Toppstugan stänger 15:00.

Vardagsrummet: Vardagsrummet i FriluftsByn håller öppet 14:00 – 20:30. Här kan man vila ut efter vandringen med säkra avstånd. Hela restaurangen är avsatt endast för vandare vilket gör att det kommer finnas gott om utrymme för alla. Levande musik från 16:00. 

Vi kommer att löpande uppdatera denna sida och om du klickat in på denna sida via facebook och enkelt vill hitta tillbaka till denna information så hittar du även en länk på startsidan. Alla justeringar kommer att noteras här men även delas på gruppen High Coast Winter Hikers på Facebook >>

Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med dig skapa en helt underbar upplevelse.
Bästa hälsningar

Jerry