PARTNERS

Höga Kusten Winter Hike är ett äventyr som arrangeras tillsammans med några av Sveriges främsta friluftsföretag. Vi är otroligt tacksamma att de varje år deltar i äventyret för att dela med sig av sin passion och erfarenheter.

TSL SNÖSKOR / KLINGHEIMS

Det är ingen överdrift att påstå att Klingheim varit med och bygga upp ”snösko-kulturen” upp i Sverige. Tillsammans med snöskoproducenten TSL har de verkligen satt sina snöskoavtryck i friluftsbranschen. Under Höga Kusten Winter Hike lånar vi TSL snöskor från Klingheim.

FJÄLLRÄVEN

Det var här i Örnsköldsvik, Höga Kusten som Åke Nordin grundade Fjällräven år 1960. Sedan dess har Fjällräven varit trogna sitt stolta stolta arv av slitstark, tidlös och funktionell friluftsutrustning. Under Höga Kusten Winter Hike bidrar Fjällräven med sin kompetens under friluftsskolan på vandringens andra nattläger.

WOOLPOWER

Woolpower är en ullspecialist med all produktion i Östersund, bara några mil väster om FriluftsByn. Vi gillar särskilt att sömmerskorna kvalitetsstämplar plaggen de sytt genom att märka dem med sitt eget namn. Woolpower följer med oss ut och visar även på ullens grymma egenskaper under The Woolpower Dip vid det andra nattlägret vid Kälsviken.

PRIMUS

Redan 1892 började F.W. Lindqvist och J.V. Svenson att utveckla fotogenkök i Stockholm. Sedan dess har man försett allt från äventyrare som André, Amundsen, Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay till vardagscampare med pålitlig utrustning. Under Höga Kusten Winter Hike bjuder Primus på en liten grillstund och visar upp sin utrustning.

MORAKNIV >>

Knivar har tillverkats i trakterna runt Mora sedan 1600-talet. Grunden till dagens knivfabrik lades redan 1891 och idag har hantverket spridit sig till världens alla hörn. Moraknivs knivmakare tillverkar fortfarande knivar för hand medan man samtidigt genom världsledande teknik och robotceller maskinellt producerar kvalitetsknivar dag som natt. Morakniv finns på plats vid det första nattlägret för att berätta mer om sina produkter, tillverkning och är med under eldskolan.
Läs mer: Seminarium med Morakniv >>

GRÄNSFORS BRUK

Gränsfors Bruks AB har under mer än 100 år smitt yxor med fokus på kvalitet och miljöansvar. Erfarenheten och skickligheten hos den enskilda medarbetaren är avgörande för kvalitén och känslan i yxorna, därför signeras varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och en garanti. Gränsfors Bruk finns på plats vid det första nattlägret för att berätta mer om sina yxor och deltar i eldskolan.

EXTRA TACK

Vi vill även rikta ett stort tack till alla volontärer som bidrar till att göra detta äventyr möjligt samt till de markägare som öppnar upp sina fastigheter så vi kan ge oss ut och njuta av Höga Kustens höjdpunkter. Vi hoppas att vi alla bidrar till att hålla området rent och visar hänsyn under vår vistelse i världsarvet.